الرئيسيةالرئيسية  فهرس المنتدىفهرس المنتدى  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 الفتة المصرية من مطبخي شكل تاني

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام عبد الرحمن
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 2536
نقاط : 12647
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 23/03/2011
العمر : 51

مُساهمةموضوع: الفتة المصرية من مطبخي شكل تاني   الأحد يناير 22, 2012 7:27 am










الفتة طبق مصري جميل تعلمته واصبحت اتقنه الحمد لله
هي عبارة عن خبز مقطع يفضل يكون الخبز بارد وبايت يدهن بالزبدة والثوم مفروم ويحمص في الفرن
هده الطبقة الاولى
الطبقة التانية فيها ارز مستوي على الطريقة المصرية
يعني شوية زيت في الحلة انا باستعمل زبدة وزيت بيكون طعمه رائع وبعدين الارز المصري الي هو الارز العادي عندنا في المغرب
يغسل ويصفى ثم نضعه على الزيت ونقلب مدة خمس دائق تقريبا حتى يتشرب الزيت جيدا وسخن جيدا وهدا لكي لا يتعجن في السواء ويكون حبة حبة يعني مفلفل بالمصري
الطبقة الاخير هي طبقة اللحم اللحم نتبله ونقليه في الطنجرة بكل ما نحب وبعدها نضيف عليه الماء يغطي اللحم ونسلقه حتى يستوي جيدا
اللمسة الاخيرة وهي سر الطبق الخل والثوم
نفرم التوم ونقليه في الزيت بعدها نضيف عليه الخل وعند التقديم نضيف الى خلطة الثوم شوية من شربة اللحم ونسقي به الخبز المفتت ويكون كما قلت اول طبقة وبعدها نسقي به شوية الروز ويكون تاني طبقة بعدها نحط اللحمة من فوق بعد ما نجمرها في الفرن
زنضيف باقي الثوم في الوجه انا سر طبقي انني اضيف صلصة الطماطم وبعملها زي صلصة البيتزا
ارشها من فوق وازين بالبقدونس والقزبرة وبيكون احلى طبق
انا رهن اشارة كل من يريد استفسارا










الدوق الرفيع[/center]

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ التــــــــــــــــــــــــوقيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــع ــــــــــــــــــــــــــــــ


 







قال تعالى : (اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ
جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ ۚذَٰلِكَ
هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ ) الزمر 23
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://toqate.yoo7.com
بسمه امل
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 682
نقاط : 8248
السٌّمعَة : 19
تاريخ التسجيل : 28/03/2011
العمر : 38

مُساهمةموضوع: رد: الفتة المصرية من مطبخي شكل تاني   الأربعاء فبراير 08, 2012 1:00 pm

جمييييييييل اوى يا ام عبد الرحمن جوعتينى
واصبحتى تتقنى الفته المصرى احسن مننا نحن المصرييين هههههه
جزاك الله خيرا على الطبق المميز

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ التــــــــــــــــــــــــوقيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــع ــــــــــــــــــــــــــــــ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبد الرحمن
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 2536
نقاط : 12647
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 23/03/2011
العمر : 51

مُساهمةموضوع: رد: الفتة المصرية من مطبخي شكل تاني   السبت فبراير 11, 2012 9:54 am

بسمه امل كتب:
جمييييييييل اوى يا ام عبد الرحمن جوعتينى
واصبحتى تتقنى الفته المصرى احسن مننا نحن المصرييين هههههه
جزاك الله خيرا على الطبق المميز

احنا ما بنلعبش يا ننوستي هههههههههههههه
والله اختلاف واختلاط التقافات ينتج اشياء جميلة هدا هو سر التعرف على ثقافات تانية
شرفتي موضوعي

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ التــــــــــــــــــــــــوقيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــع ــــــــــــــــــــــــــــــ


 







قال تعالى : (اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ
جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ ۚذَٰلِكَ
هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ ) الزمر 23
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://toqate.yoo7.com
 
الفتة المصرية من مطبخي شكل تاني
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات تقاة :: اقســــام البيــــت والديــــكور :: منتدى المـطـبخ والمأكولات :: وصفات عضوات منتدى تقاة الغير المنقولة-
انتقل الى: