منتديات تقاة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  فهرس المنتدىفهرس المنتدى  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام عبد الرحمن
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
ام عبد الرحمن


عدد المساهمات : 2536
نقاط : 19718
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 23/03/2011
العمر : 58

تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Empty
مُساهمةموضوع: تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت    تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Emptyالخميس يناير 31, 2013 5:38 am


هدا الموضوع هدية مني لصبوحة علي ولمريم ايمن
ازيك يا عروسة انتي و هي
بصو بقى طبعا احنا في اول الجواز بيبقى بيتك كله جديد عليكي خاصة المطبخ الادوات جديدة و مش متعودة عليها زي اللي بيت مامتك
طيب ازاي تحضري بيتك عشان تكوني ست بيت شاطرة
اولا لازم تعرفي انك لما تطبيي فبي تك بيتطبخي لفردين مش عيلة زي الاول
فراعي الكميات كويس اوي
عشان الملح لا يطلع زيادة و لا قليل
حاولي تستعملي الحلل الصغير مش عشان فرحانه بشقتك تطلعي كل حاجه لا خليكي تقنه .. مامتي بتقولي كدهتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-smileتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-laugh
هاتي بقى يا موزة كراسة و سجلي معايا شوية الحاجات دي
خدي بالك دي حاجات هتنفعك مووووووووووووت يا سكر و هتخليكي لهلوبة اودام جوزك و اهله
بصي بقى يا موزة.. ازاي تحصني تلاجتك
هنبدأ الأول بالفريزر
1- الفراخ



هاتي 4 فرخات كيلو عشان متبقاش كبيرة يعني ممكن كيلو و نص
هتقسمي 2 منهم اربع و التالته 8 قطع و هتبيلهم كل واحدة تتبيله مختلفة
يعني مثلا
توم وجنزبيل و خل و ليمون و ملح و فلفل
- دبس رمان و صويا صوصو صلصة و توابلك المفضلة
تتبيلة الكنتاكي و اللي بتتميز بالزبادي و السماق مع اي توابل و دي هتكون من غير اي دهون عشان تتحمر
هتحطي كل نص فرخه في كيس و تكتيس عليه التتبيلة بتاعته
اما الفرخة الرابعة هتخليها على حالها بس طبعا متنضفة و دي هتبقى لو حد جالك ع الغدا تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-smokingangry اصل في اول الجواز ساعات ناس بتكون تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-shiningsmileو لا بلاش هههههههه
هنجيب كيلو صدور نفرم نصة و التاني نتبله بانيه
نص اوراك او دبابيس و نتبلهم برضو و ع الفريزر
يا بنا

ت الحاجات دي مش لازم تتجاب كلها يعني قللي او كري زي ما تحبي انا بس بديكي أفكار

2- اللحوم


هتجيب لحمة خضار و نقسم الكمية على اد الطبخة
- لحم مفروم هتبلي جزء كفته و تعصجي جزء و جزء تخليه على حاله و ده مش كتير
- كبدة و سجق و تقاطيع للي بيحبها
هتجهزي كل حاجه على اد الطبخه عشان مطلعيش الحاجه تفك و ترجعي تجمديها لأن ده غلط جداااااااااا
لحمة شرايح تدقيها و تتبيليها سيبي جزء متبل للشوي و جزء تاني اعمليه بانيه بالبيض و البقسمات
لو تقدري تجببي عرق بتلو(عمود) و تعمليه لحمه باردة ده حلو جدااااااااااااااا للعشا


3- الأسماك



- اي سمك يا فتوكة لازم يتعان متنضف كويس اوي عشان متقفيش يا عروسة تنضفي سمكو تسيبي الراجل ملطوعتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-shouting
هتعيني اي نوع سمك متنضف و نفس الحكاية على اد الطبخه
الجمبري هنجيبه جزء هنعينه متقشر و جزء نعمله كفتة و نصبعها و في اطباق فويل و ع الفريزر

ممكن تعيني جزء على حاله بس انا مش برجح ده عشان ميغيرش ريحه الفريزر
حاجات القزقزة تيجي فوقتها عشان اولا تكون طازة و ثانيا ينزل يا اوختي شوية ههههههههههه
لو تقدري تجيب حاجات شوربة السي فود و تقسميها اكياس برضو كويس
ممكن تجيبي فليه سمك و ليه انا مقلتش تتبلي السمك عشان كده كده مش بيحتاج وقت و عشان طعم التابل ميغيرش طعم السمك
- العجائن4

حضري عجينة بيتزا اعملي مثلا 3 صواني و ممكمن تجيبيها الجاهزة بس بصراحة البيتي احلى
- اعملي عجينة تارت و خليها و طلعيها وقت الستخدام.
و ماشاء الله المنتدى ليان بطرق كتييييييييييييييييييييير سهله
طبعا لما جوزك يلاقي وقفتي في المطبخ 10 دقايق و جيتي ادتي جنبه و فجأة يشم ريحه بيتزا فحفحت في البيت اكيد هيبقى عامل كده
تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-shiningsmile عشان زوجوجته شكورة و عسولة و اكيد انتي عتبقى كدهتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://toqate.yoo7.com
ام عبد الرحمن
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
ام عبد الرحمن


عدد المساهمات : 2536
نقاط : 19718
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 23/03/2011
العمر : 58

تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت    تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Emptyالخميس يناير 31, 2013 5:41 am

خدو الكام نصيحه دي
خلي عندك فاكهو مجمدة زي المانجا و الفراولة و التوت عشان تقطري تعملي بيها صوصات و بتبقى سهلة اوي
يادوب هتحطيها ع النار مع شوية سكر و معلقة نشا و دوقي احلة صوص للايس كريم او التشيز كيك او الكيك العادي حتى مع كوباية عصير
برزينتيشن روعة و احلى انبهار من ضيوفك او جوزك
و حماتك هتفرح بيكي اوي قدام اهلها مرات ابني لهلوبة

- دايما خلي عندك في البيت الحاجات دي
1- اكياس الفرن
ارمي فيها الراخ بالتتبيلة و معاها الخضار و هووووووب نص ساعه سكون الرز استوء و الاكل اتعمل
تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-agreeتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-agreeتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-agreeتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-agree

2- اطباق فوم و شاليمو و مناديل ورق و توبسي مناديل اللي بيتحط تحت الكوبايات
طبعا الاطباق الفوم شان تعيني فيها الاكل في الفريزر زي اللحومو الفراخ و السمك
بلاش الاكياس اللي لونها فرح العمدة دي و بتخلي شكل الفريزرتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-omgsurpriseتعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Smiley-omgsurprise
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://toqate.yoo7.com
ام عبد الرحمن
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى
ام عبد الرحمن


عدد المساهمات : 2536
نقاط : 19718
السٌّمعَة : 14
تاريخ التسجيل : 23/03/2011
العمر : 58

تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت    تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Emptyالخميس يناير 31, 2013 5:43 am

بصي بقى يا ست البنات تكملة بقى لموضوع التلاجة
سبكي طماطم بالطريقة دي اسلق طماطم مع بصل توم و بعدها طلعيه و صشري الطماطم و اضربيهم في الخلاط و رجعيها تاني تتسبك مع توابلك المفضلة
و دي ممكن تستعملها للبيتزا و المكرونات
يعني لحد مالمكرونة تتسلق
هتكون الصلصة فكت و سخنيها ع النار مع سويس و فلفل الوان و هوباااااااااا احلى مكرونة


- دايما هلي عندك في البيت كاستر و جيلي
- في حالة ان الكيك باظ او هبط قطعيه و حطيه في قالب و عليه كاستر و ع التلاجه مع حتت فراولة او مووووز و قدمي لضيوفك او جوزك احلى حلو مميز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://toqate.yoo7.com
الملتزمة بدينها
مشرفة الاقسام الاسلامية
مشرفة الاقسام الاسلامية
الملتزمة بدينها


عدد المساهمات : 245
نقاط : 12844
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 15/12/2012
العمر : 42

تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت    تعالي يا عروسة  اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت  Emptyالخميس يناير 31, 2013 12:38 pm

جزاكي الله خيرا حبيبتي والله من العنوان توقعت مفاجاتك لينا ربينا يخليك لينا يا اغلى اخت احبكي في الله كتييييييييييييييييييييير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالي يا عروسة اعلمك ازاي تكوني لهلوبة في المطبخ والبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وصايا من المطبخ والى المطبخ
» حتى تكوني ابهى فتاة في الكون(رقائق نسائية)
» رائحة جميلة كل ما تفتحي الثلاجة ... كيف ؟؟ تعالي هنا ..
»  ازاى تسيحي الفريزر في نصف ساعه تعالي اقولك
» زوجك يخونك واتغير فجأة بدون سبب تعالي اقرأي القصه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات تقاة :: اقســــام البيــــت والديــــكور :: منتدى المـطـبخ والمأكولات-
انتقل الى: